Úloha marketingové komunikace v marketingu měst a obcí - Staňková, Pavla
Obce a mestá sa v súčasnosti stávajú medzi sebou konkurentami, ktorí sa snažia získať nových obyvateľov, investorov a návštev z radov turistickej verejnosti za pomoci rôznych marketingových nástrojov. Marketingová komunikácia ako jeden z dôležitých marketingových nástrojov má dve základné úlohy. Prvou je zaisťovať rozvoj vzťahov s cieľovými skupinami verejnosti, akou sú občania, turistická verejnosť, podnikateľské subjekty, neziskové organizácie, zamestnanci obce a štátnej správy. Druhou úlohou je pomocou tzv. demarketingu znížiť nadmerné zaťaženie obce či mesta v oblastiach, kde je to pre nich nevýhodné či nežiadúce.