Rozdíly v ženských a mužských rolích, deklarované postoje k jejich zobrazování v reklamě - Stříteský, Václav
Marketingový význam ženských a mužských rolí. Mužské a ženské role treba chápať ako kultúrny prvok s dopadom na spotrebné chovanie, preto je dôležité sledovať možné posuny v ich vnímaní spotrebiteľmi. V príspevku sú prezentované výstupy kvantitaívneho výskumu. Výskum prebehol v štyroch fázach, s celkom okolo 6000 respondentov. Okrem vnímania ženských a mužských rolí sú uvedené tiež vybrané výsledky výskumu spotrebiteľských postojov k zobrazovaniu mužov a žien v reklame.