Koncepty a měření udržitelného rozvoje - Czesaný, Slavoj
Mýty o udržateľnom rozvoji. Princípy, ciele a nástroje udržateľného rozvoja. Prehľad prístupov k meraniu udržateľného rozvoja v Európskej únii. Koncept kapitálového prístupu k udržateľnému rozvoju. Ľudský kapitál, sociálny kapitál, prírodný kapitál, bohatstvo štátov. Integrovaný prístup k monitorovaniu a analýze udržateľného rozvoja. Ekonomický, sociálny a environmentálny pilier.