Platové rozdíly mezi ženami a muži pohled ekonoma - Kupka, Václav
Skutočné alebo zdanlivé rozdiely v postavení žien v spoločnosti, zamestnaní alebo v rodine, sú aktuálnou diskusnou témou v Európskej únii a v Českej republike. Pohľad ekonóma na oblasť práce a miezd - pokus o pochopenie rozdielov medzi ženami a mužmi z hľadiska princípu racionálneho správania na trhu práce. Hlavné faktory a štatistické údaje. Platové rozdiely a koncept racionálneho správania.