Možnosti zmírnění důsledků demografického vývoje ve zdravotnictví - Durdisová, Jaroslava
Významný nárast počtu osôb v postproduktívnom veku, ktoré potrebujú zdravotnú starostlivosť. Aké sú potenciálne faktory a mechanizmy, ktoré by mohli tento vývoj pozitívne ovplyvniť. Cena zdravotnej starostlivosti a nové technológie. Štruktúra nákladov nemocníc podľa nákladových položiek. Silný tlak na verejné - solidárne zdroje. Determinanty zdravia. Prevencia a motivácia pacientov ku starostlivosti o svoje zdravie. Financovanie zdravotníctva a zabezpečenie ekonomického rastu.