Teoreticko-metodologické východiská skúmania rozvoja územia - Vaňová, Anna
Vymedzenie a charakteristika základných teoreticko-metodologických východísk problematiky rozvoja územia. Vymedzenie pojmu územia. Výsledky a diskusia. Územie a jeho dezagregácia. Teoretické aspekty rozvoja územia. Prístupy k rozvoju územia.