Fiškálna decentralizácia v rozpočtoch obcí SR - Žárska, Elena, 1955-
Decentralizácia - nástroj spoločensko-politických zmien, ktorými prešla Slovenská republika v rokoch 1989-2005. Fiškálna decentralizácia. Daňové príjmy ako najvýznamnejšia časť celkových príjmov. Podielové dane - daň z príjmov fyzických osôb. Miestne dane. Dopad fiškálnej decentralizácie na rozpočty obcí a ukazovatele finančnej kapacity obcí.