Konkurencieschopnosť regiónov a pozícia územnej samosprávy - Žárska, Elena, 1955-
Faktory konkurencieschopnosti regiónov. Nadnárodná a národná úroveň regionálnej politiky. Konkurencieschopnosť, podnikateľské prostredie a územná samospráva v Slovenskej republike. Budovanie dopravných systémov, vstup veľkých investorov a význam priemyselných podnikov pri zabezpečení hospodárskeho napredovania. Podnikateľská politika samospráv ako súčasť rozvojových zámerov orgánov samospráv.