Stratégie multinacionálnych korporácií na trhoch strednej a východnej Európy - Ferenčíková, Soňa, 1960-
História vzniku a stratégie multinacionálnych korporácií. Termín globálna stratégia. Lokálna, medzinárodná a regionálna stratégia. Faktory vedúce ku globálnej stratégii. Stredná a východná Európa v stratégiách multinacionálnych korporácií. Metódy vstupu multinacionálnych korporácií na trhy strednej a východnej Európy. Joint ventures. Akvizície. "Brownfield" investície.