Kriminalita - "skryté" zrkadlo nezamestnanosti ? - Belanová, Mária
K nezamestnanosti ako k prirodzenému fenoménu spoločnosti je potrebné pristupovať multidisciplinárne. Autorky sa zameriavajú na prepojenie ekonomického a sociálneho aspektu nezamestnanosti, najmä na jej dopady v oblasti sociálno-patologických javov. Predmetom analýzy sú údaje o nezamestnanosti a kriminalite na úrovni NUTS 1, 2 za obdobie rokov 2001-2005.