Postavenie veriteľa v obchodných záväzkových vzťahoch v Slovenskej republike a v krajinách EÚ - Válková, Katarína
Vymedzenie obchodných záväzkových vzťahov. Inštitút ručnenia podľa obchodného zákonníka. Banková záruka. Uznanie záväzku. Záložné právo. Postavenie veriteľa v konkurznom konaní. Postavenie veriteľa v spotrebiteľských zmluvách. Špecifiká postavenia banky ako veriteľa zo zmluvy o spotrebiteľskom úvere..