Čína stúpa nezadržateľne k vrcholu toptriády - Lysák, Ladislav
Fakty privádzajúce k opodstatnosti očakávaní v prolongácii dynamického stúpania čínskej ekonomiky k vrcholu svetového hospodárstva. Podľa analýz OECD by ekonomika Číny mohla predstihnúť väčšinu západných ekonomík už v priebehu piatich rokov. Polovica príjmov v Číne pochádza z privátneho sektora. Čína ako dôležitý obchodný partner viacerých štátov EÚ.