Ekonomické dimenzie diplomacie - Lysák, Ladislav
Ekonomická dimenzia diplomacie ako historická kategória. Ekonomickú dimenziu diplomacie možno ponímať ako princíp, ako systém formovania a realizácie ekonomických záujmov štátu a jeho subjektov v medzinárodných vzťahoch dvojstranných aj multilaterálnych. Dynamický presum ťažiska diplomacie od klasickej (politickej), smerom k bezpečnostnej, legislatívnej a ekonomickej dimenzii. Hlavné subjekty ekonomickej dimenzie diplomacie. Posilňovanie ekonomickej dimenzie diplomacie v podmienkach SR.