Presadzovanie záujmov a cieľov miest - Bošnák, Štefan
V máji 2008 sa v Bratislave konal XVIII. snem Únie miest Slovenska. Prezident únie v správe o činnosti zhodnotil prácu združenia v uplynulom období. Hlavné ciele únie. Priority a ich plnenie. Decentralizácia vedie k nezávislosti. Vytvorenie odborného zázemia. Medzinárodná angažovanosť a spolupráca na pôde Európskej únie.