Vnější ekonomická rovnováha a konkurenceschopnost - Benešová, Jana
Analýza vývoja zahraničného obchodu v ČR po roku 1989. Vzájomná väzba zahraničného obchodu a vonkajšej ekonomickej (ne)rovnováhy (platobná bilancia), posúdenie ich väzby ku konkurencieschopnsosti. Otvorenosť ekonomiky pozitívne ovpyvňuje zahraničný obchod.