Sociálna kvalita a kvalita života - Koóšová, Miriam
Sociálna kvalita ako súčasť kvality života. Deklarácia odborníkov na otázky sociálnej politiky z roku 1997, v ktorej sú určené podmienky, ktoré by mali európske krajiny spĺňať, ak sa hlásia k napĺňaniu koncepcie sociálnej kvality. Faktory sociálnej kvality: základné faktory a objektívne podmienené faktory. Súčasti sociálnej kvality: sociálno-ekonomická istota, sociálna inklúzia, sociálna kohézia a kompetentnosť. Súčasti kvality života: oblasť ekonomiky, sociálneho systému, potrieb a hodnotových orientácií.