Európska únia a ekonomický cyklus - Novák, Marcel, 1979-
Ekonomický cyklus v pozadí integračných procesov v Európe. Analýza ekonomického cyklu eurozóny v 20. a 21. storočí. Vývoj ekonomických indikátorov eurozóny v období rokov 1993-2006. Vývoj HDP, domáceho dopytu a jeho zložiek v eurozóne v rokoch 1993-2006. Konvergencia a synchronizácia ekonomického cyklu eurozóny. Korelácia ponukových a dopytových šokov v eurozóne. Konvergencia ekonomických cyklov v eurozóne. Závery z analýzy ekonomických cyklov v eurozóne.