Krize a její příčiny jako příležitost ke zlepšení - Divišová, Pavla
Pojem kríza, zdroje a príčiny vzniku kríz. Z hľadiska podnikovej ekonomiky je najvýznamnejšia kríza podniku. Najdôležitejšie zdroje podnikových kríz - nerovnováha medzi podnikom a jeho okolím, dysfunkcia vio vnútri podniku. Predzvesťou kríz sa stávajú rôzne riziká, ktoré ovplyvňujú fungovanie podniku. Krízové riadenie. Poučenie sa z chýb z minulosti, alebo z chýb, ktorých sa dopustila konkurenčná firma.