Vstup Slovenskej republiky do európskej menovej únie a jeho vplyv na jednotlivé ekonomické skupiny slovenského hospodárstva - Ďurčová, Júlia
Slovensko má vstúpiť do európskej menovej únie od roku 2009. Euro a spoločná menová únia bude vyžadovaž vstupné náklady, ktoré budú závisieť od pripravenosti Slovenska na tento krok. Rozbor možných nákladov a prínosov zo spoločnej európskej meny pre jednotlivé ekonomické skupiny slovenského hospodárstva - podnikateľskú sféru, verejnú správu a obyvateľstvo.