Vývojové trendy v životnom poistení v Slovenskej republike - Čejková, Viktória
Životné poistenie ako druh rezervotvorného poistenia osôb, ktorého predmetom je poistenie pre prípad dožitia alebo úmrtia poisteného, je významným poistným odvetvím. Životné poistenie výrazným spôsobom prispieva k sociálnej istote poistených a tiež určených oprávnených osôb. Charakteristika poistných produktov životného poistenia a vývojové trendy v tomto poistení v SR.