K problematike poistenia medzinárodných rizík ako súčasti neživotných rizík v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Poistenie medzinárodných rizík ako súčasti neživotných rizík v Slovenskej republike. Rozširovanie ekonomických vzťahov v EÚ a aj mimo rámec príslušných štátov. Ekonomické vzťahy, ktoré vznikajú medzi dvomi, alebo viacerými štátmi prinášajú veľa nových rizík, ale tiež možností ich predvídať, eliminovať a odstraňovať. Mnohé sa prenášajú z jedného štátu do druhého. Poisťovaním medzinárodných rizík sa na slovenskom poistnom trhu zaoberajú komerčné poisťovne, ktoré sú združené v Slovenskej asociácii poisťovní.