K vývoju povinne zmluvného poistenia zodpovednosti za škody spôsobenú prevádzkou motorového vozidla na Slovensku - Kafková, Eva
Zhodnotenie vývoja povinne zmluvného poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla (PZPM) od jeho demonopolizácie až po súčasnosť. Vývoj objemu predpísaného poistného, škodovosť, ceny PZPM a komparáciu brutto poistného v jednotlivých poisťovniach, ktoré majú licenciu na spravovanie tohto produktu. Faktory ovplyvňujúce cenu PZPM na Slovensku. Komparácia niektorých atribútov PZPM na Slovensku s vybranými krajinami EÚ.