Etický kódex v kontexte Sarbanes - Oxleyho zákona - Göghová, Tímea
Etický kódex v kontexte Sarbanes - Oxleyho zákona. Etický kódex popisuje súbor základných zásad správania sa v danej spoločnosti. Sarbanes - Oxley zákon (prijatý v USA v roku 2002) - sprísnil dohľad nad účtovníctvom, zaviedli sa nové postihy za podvody v tejto oblasti. Definícia etického kódexu podľa článku 406 Sarbanes - Oxleyho zákona.