Perspektívy vývoja slovenskej ekonomiky v kontexte demografickej transformácie - Hvozdíková, Veronika
Zmeny reprodukčného a rodinného správania populácie vedúce k prebiehajúcej demografickej transformácii vymedzujú nový rámec vývoja národnej ekonomiky i v prípade Slovenska. Príspevok približuje očakávané trendy v oblasti trhu práce, produktivity práce, verejných financií - predovšetkým v dôchodkovom systéme a v systéme verejnej zdravotnej starostlivosti, v oblasti vzdelávania a rodinnej politiky, ktoré v súčinnosti s efektami demografického vývoja prinášajú nové výzvy pre hospodársku politiku krajiny.