Regulace zadluženosti : aplikace na rozvojové ekonomiky - Jamborová, Monika
Zadlženosť je jedným z hlavných súčasných problémov najchudobnejších krajín sveta. Hoci je pozitívny vplyv zahraničného kapitálu na rozvoj krajín všeobecne uznávaný, prílišné spoliehanie sa na vonkajšie zdroje prináša so sebou nejedno nebezpečenstvo. Vymedzenie adekvátneho dlhového manažmentu pre rozvojové krajiny a vonkajší vládny dlh. Prehľad faktorov udržateľnosti zahraničného vládneho dlhu a možnosti jeho regulácie.