Etika poisťovacej a sprostredkovateľskej činnosti - Meluchová, Jitka, 1965-
Poisťovníctvo a úloha poistenia. Legislatívny rámec. Morálny rámec poisťovacej činnosti - etika v poisťovníctve. Kódex etiky v poisťovníctve vydaný Slovenskou asociáciou poisťovní. Poisťovne majú určité morálne zásady, ktoré sú zapracované priamo do zákona o poisťovníctve. Morálny rámec sprostredkovateľskej činnosti.