Podpora zaměstnávání starších osob - Kartusová, Veronika
Problematika starnutia populácie a s tým spojený problém zamestnávania starších osôb (osoôb nad 50 rokov). Podpora zamestnávania starších osôb, ktorá v súčasnosti v Česku existuje. K tejto podpore dochádza napr. prostredníctvom aktívnej politiky zamestnanosti, ktorá využíva nástroje ako rekvalifikácia, investičné stimuly, spoločensky účelné miesta, príspevky na zapracovanie. ČR - Národný program prípravy na starnutie na obdobie rokov 2003-2007 a 2008-2012.