Nové formy organizačních struktur - Kotásková, Dita
Prechodom na trhovú ekonomiku sa zmenila aj organizačná štruktúra podnikov. Neustály vývoj organizácií a ich transformácia mala za následok vznik nových organizačných štruktúr. Dôvodom je hľadanie nových foriem, ktoré by zodpovedali otázku: ako riadiť podnik efektívne ?, ako v dnešnom svete plnom nových technológií, metód, postupov a IKT dosiahnuť úspech (znížiť náklady, dosiahnuť zisk, upevniť svoje postavenie na trhu, uspokojiť zákazníka ...) ? V príspevku sú popísané niektoré z nových trendov organizačných štruktúr.