Inflace ve Slovinsku v souvislosti s přijetím eura - Králová, Vendula
Problematika inflácie v Slovinsku v súvislosti so vstupom do eurozóny. Inflácia pred a po prijatí eura. Prvá časť príspevku je zameraná na úroveň reálnej a nominálnej konvergencie a jej vzťahu k inflácii. Teoreticky je práca založená na teórii optimálnych menových zón, teórii rastu a teórii ekonomického cyklu. V závere je vývoj v Slovinsku porovnávaný s trendami v zbytku menovej únie.