Zavedení eura na Slovensku - Mašátová, Vendula
Možnosti prijatia eura na Slovensku k 1. 1. 2009 z pohľadu českej autorky. Autorka sa snaží nielen o zhrnutie dostupných informácií, ale aj posúdenie rálnosti tohto termínu z pohľadu ekonomickej teórie. Samostatná časť je venovaná komunikácii s občanmi a spôsobu ochrany spotrebiteľov pred jednorazovým nárastom cien.