Environmentálne konanie a jeho etablácia v cestovnom ruchu - Matušíková, Daniela
Ekoturizmus ako nový produkt dáva možnosti nielen turistom, ale aj životnému prostrediu na trvaloudržateľný rozvoj po environmentálnej stránke. Tržby tohto produktu medziročne rastú aj tým, že ľudstvo si už uvedomuje dôsledky necitlivých zásahov človeka do prírody a krajiny. Nevyhnutnosť environmentálnej reštrukturalizácie ekonomiky na báze ekoprincípov.