Charakteristika SCR a MCR v štandardnom modeli solventnosti - Vachálková, Ingrid
Potreba aktívneho riadenia rizík a primeraného kapitálového vybavenia poisťovne. Charakteristika solventnosti poisťovne .Solventnosť poisťovne ponúka komplexný pohľad na hospodárenie poisťovne so zreteľom na bezpečnosť poisťovne. Uvedomenie si existencie rizík, ktorým je samotná poisťovňa vystavená, a ich efektívne riadenie, je základným predpokladom bezpečného fungovania poisťovne. Problematika výpočtu požiadavky kapitálovej solventnosti a minimálnej kapitálovej požiadavky v štandardnom modeli.