Euro a jeho role v hospodářství Ruské federace - Pavlica, Marek
Používanie eura v obchodnom styku EÚ a Ruskej federácie. Osobitne sa jedná o analýzu bezhotovostného a hotovostného platobného styku, na ktorú je následne naviazaná problematika zahraničného obchodu v súvislosti s trhom nerastných surovín, ktorý je v tomto ohľade kľúčovým faktorom. Euro získava v hospodárstve Ruskej federácie významnú pozíciu.