<The> German approach towards the accesion of Poland and the Czech Republic to the EU - Cihelková, Eva
Nemecký prístup k Poľsku a dnešnej Českej republike na dvojstrannej a mnohostrannej úrovni pred a počas prístupového procesu, a to z politického a ekonomického pohľadu. Náčrt vzťahov je založený na skúmaní základných politických dokumentov a ich následných praktických efektov. Základom analýzy nemeckého prístupu sa stala charakteristika bilaterálnych vzťahov Spolkovej republiky Nemecko a obidvoch stredoeurópskych krajín, nemeckých motívov pre rozšírenie EÚ, ako i rozdielov v prístupe k jednotlivým krajinám.