Koncepcia výchovy a vzdelávania národnostných menšín - Bartl, Jaroslav
Problematika vzdelávania národnostných menšín. Aká je situácia v Európskej únii. Súčasný slovenský vzdelávací systém. Vybrané časti koncepcie s komentárom. Zásady výchovy a vzdelávania. Zmena obsahu výchovy a vzdelávania. Kvalita výchovy a vzdelávania v školách a školských zariadeniach pre národnostné menšiny. Materiálno - technické zabezpečenie vzdelávacieho procesu. Vyučovanie cudzích jazykov. Pozícia a poslanie samosprávy.