Ukazovatele zadlženosti poľnohospodárskych podnikov v interakcii s ich finančnou štruktúrou - Baculík, Peter
Finančná štruktúra poukazuje na spôsob, akým podnik financuje svoje aktíva prostredníctvom určitej kombinácie vlastného a cudzieho kapitálu. Takže je štruktúrou alebo skladbou všetkých podnikových pasív. Rozhodnutia o finančnej a tiež kapitálovej štruktúre patria k rozhodujúcim problémom, ktorá musia finanční manažéri riešiť. Najdôležitejšie ukazovatele zadlženosti a ich vzťah k finančnej štruktúre, konkrétne k výške cudzieho kapitálu. Analýza bola vykonaná na výberovej vzorke slovenských poľnohospodárskych podnikov.