Vplyv finančnej situácie na investičnú aktivitu poľnohospodárskych podnikov - Majerník, Miloš
Analýza vplyvu finančnej situácie poľnohospodárskych podnikov pomocou vybranej skupiny finančných ukazovateľov na investičnú aktivitu v regióne západného Slovenska. Investície podporujú rast ziskovosti výroby ako aj dosahovanie kladného čistého peňažného toku z dlhodobého hľadiska. Rast investícií však spôsobuje pokles čistého peňažného toku v období realizovania investície.