Informačný systém podniku z hľadiska potrieb controllingu nákladov - Michaláková, Jana
Z hľadiska zabezpečenia zisku podniku je potrebné hľadať nové prístupy osobitne v oblasti usmerňovania nákladov. Medzi metódy hodnotového riadenia nákladov patrí controlling nákladov, ktorý vyžaduje dostatok podrobných a aktuálnych informácií o výške, mieste a príčinách vzniku nákladov. Tieto informácie dokáže poskytnúť kvalitný informačný systém podniku s dobrou vypovedacou schopnosťou zohľadňujúci potreby manažmentu na jednotlivých úrovniach riadenia. Softvérové riešenie riadenia nákladov zabezpečuje ich kvalitnejšiu evidenciu a operatívne riadenie v reálnom čase.