Hodnotenie ekologického stavu vodných tokov v Slovenskej republike - Bartík, Ivan
Biologické prvky kvality sú kľúčovými prvkami pre hodnotenie ekologického stavu vodných tokov. Významnú časť biologických prvkov tvoria tri skupiny vodnej flóry (fytobentos, fytoplanktón, makrofyty). Hodnotenie samotné však musí byť doplnené aj ďalšími biologickými prvkami (bentické bezstavovce a ryby).a musí byť podporené aj fyzikálnochemickými a hydromorfologickými prvkami.Týmito skupinami prvkov sa autori budú venovať v nasledujúcich číslach časopisu. Článok nadväzuje na predchádzajúci, v čísle 5-6 tohto časopisu.