Podnikatelská etika z pohledu účetní praxe - Zemánková, Lenka
Podnikateľská etika ako relatívne nová teoretická disciplína. Jej význam rastie osobitne vďaka otázkam medzinárodného obchodu a silnejúcej globalizácie. Implementácia etiky do podnikateľskej praxe závisí na vyspelosti manažmentu podniku. Dôležitou súčasťou zavádzania podnikateľskej etiky je komunikácia manažmentu so zamestnancami vrátane účtovníkov, ktorých sa otázky etiky a morálky týkajú zásadným spôsobom.