Vplyv zavedenia eura na bankový sektor - Benčík, Michal
Vplyv zavedenia eura na ziskovosť bankových sektorov eurozóny a odhad možných dopadov jeho zavedenia na bankový sektor SR pomocou štruktúrnych a cyklických zmien zistených v sledovaných krajinách. Na Slovensku pôsobia najmä banky so zahraničným kapitálom, a teda majú potrebné know-how od materských spoločností, ako preklenúť prípadné negatívne vplyvy zavedenia eura (strata z devízových operácií) na ziskovosť a vyťažiť práve z tých pozitívnych vplyvov.