Porovnanie eura a dolára v pozícii medzinárodných peňazí - Maťovčíková, Daniela
Hlavné dôvody existencie medzinárodných peňazí. Faktory, ktoré majú vplyv na medzinárodné postavenie meny. Medzinárodné využitie dolára a eura. Súčasné postavenie eura a dolára. Podiel mien v obrate na trhu zahraničných mien.