Moderné - hodnotové ukazovatele merania výkonnosti - Rybárová, Daniela, 1967-
Zložitou a nevyhnutnou úlohou podniku je riadenie a meranie výkonnosti. Rentabilita aktív - ROA (Return on Assests). Rentabilita investovaného kapitálu - ROI (Return on Investment). Rentabilita vlastného kapitálu - ROE (Return on Equity). Hodnotové ukazovatele merania výkonnosti: čistá súčasná hodnota - NPV (Net Present Value), ekonomická pridaná hodnota - EVA (Economic Value Added), CF ROI - Cash Flow Return on Investment (rentabilita investícií počítaná z peňažných tokov).