User-oriented methodology of communication with expert systems - Beránková, Martina
Komunikácia medzi používateľom a expertným systémom s dôrazom na psychologickú zložku komunikačného procesu. Cieľom je popísať vzorový komunikačný proces, pri ktorom dochádza k obohateniu aktuálnej poznatkovej báze používateľa o novú znalosť, ktorá je uložená alebo generovaná expertným systémom a na základe klasickej Jungovej typológie osobnosti navrhnúť doporučenia, ktoré by mali byť v komunikačnom projekte pre rôzne typy používateľov zohľadnené.