Reforma vysokoškolského vzdelávania - predpoklad budovania vedomostnej ekonomiky - Baláž, Peter
Cieľavedomý rozvoj národných ekonomík a rozsiahle reformy v oblasti vedy a vzdelávania v skupine rozvinutých trhových ekonomík (RTE). Posilnenie európskej konkurencieschopnosti, rast produktivity a kľúčová úloha vedeckovýskumnej základne a vysokých škôl. Nedostatky slovenského vysokého školstva vo výchove vedecko-výskumných pracovníkov. Problematika reformy vysokoškolského vzdelávania v SR.