Regionální politika rozvoje venkovských oblastí na příkladu Zlínského kraje - Hájek, Oldřich
Vidiecke regióny dlhodobo vykazujú nepriaznivé disparity v oblasti rozvoja a konkurencieschopnosti. Na podporu rozvoja týchto území existujú rôzne opatrenia. Príkladom takéhoto nástroja je na území Zlínskeho kraja Podprogram obnovy vidieka. Analýza efektívnosti tohto podprogramu a návrh opatrení na zvýšenie absorpčnej kapacity miest a obcí regiónu a nárastu ich konkurencieschopnosti.