Psychologický faktor hrozby je zväzujúci - Kramek, Vladek
Konkurenčné doložky a odškodnenie v maklérskych zmluvách v poradenstve. Zmluvy o spolupráci. Konkurenčná doložka nesmie byť v rozpore s právom podnikať, v rozpore s dobrými mravmi, s krytím s neúmerne vysokou zmluvnou pokutou a v rozpore s vylúčením konkurencie.