Sociální, ekonomické a psychologické aspekty ekonomické (ne)aktivity - Hálová, Dana
Problematika ekonomickej aktivity starších ľudí s akcentom na problémy uplatnenia na trhu práce. Definovanie faktorov, ktoré ovplyvňujú postavenie starších na trhu práce a naznačenie situácie a vývoja ekonomickej aktivity a nezamestnanosti. Zdôraznenie nevyhnutnosti pripravenosti verejných politík na budúci demografický vývoj a propagácia aktívnej staroby ako jednej z podmienok zamestnateľnosti a zamestnanosti starších osôb.