Zavedenie eura v mestách, obciach, ich rozpočtových a príspevkových organizáciách - Mrva, Jaroslav
Východiskom príprav zavedenia eura bol Národný plán zavedenia eura, prijatý v roku 2005. Po schválení zákona č. 659/2007 Z.z. o zavedení meny euro v Slovenskej republike v z.n.p. (nazývaný tiež generálny zákon) mestá a obce majú povinnosť postupovať pri príprave zavedenia eura podľa ustanovení citovaného zákona. Zodpovednosť miest a obcí pri konkrétnych krokoch procesu prípravy k prechodu na euro.