Etika jako jeden z nástrojů profesionalizace veřejné správy - Pop, Martin
Záujem o problematiku etického chovania a etických kódexov zamestnancov verejnej správy v posledných rokoch značne vzrástol a vstup ČR do EÚ ešte zvýšil pozornosť, ktorá je tejto otázke venovaná. Práve implementácia kódexov etiky a etiky ako takej hrá veľmi dôležitú úlohu v procese modernizácie a profesionalizácie verejnej správy.